2012. június 27., szerda

Hány centiméter magas egy gyerek?

Azt gondolnánk, hogy régi, jó szokás szerint odatámasztjuk a falhoz, és egy centiméter segítségével leolvassuk.
Ez azonban a dolog elméleti része. A gyakorlatban ez sokkal egyszerűbben működik.
Hogyan?

Annyit tudtam, hogy Soma és Mesi a 150 cm-es magasság környékén járnak, 1-2 mm eltéréssel.

De az az 1-2 mm....na az a lényeg!!!

Azokban a rekreációs létesítményekben, ahol a belépő árában már benne foglaltatik a csúszda, vagy egyéb élményelemek használata, ott még igen sok hiányzik az áhított 150 cm-hez.







Ahol viszont külön kellett fizetni ezekért az élményelemekért (felnőtt pálya a kalandparkban, csúszdajegy az élményfürdőkben)...nos ott már falhoz sem állították őket, ránézett a kedves pénztáros néni, és azt mondta, milyen nagy gyerekek már, túlnőtték a 150 cm-t. 

Azért jól éreztük magunkat mindenhol, és kipihentünk 6 db gimnáziumi év végi vizsgát történelem, biológia, matematika, magyar irodalom-és nyelvtan, latin, és fizika tárgyakból, valamint egy teljes érettségit.
Huh...



19 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy jól éreztétek magatokat!
    Hm, és hát igen... már a magasság is nézőpont kérdése. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Betti!
      Köszi! És hát pénz kérdése...:(

      Törlés
  2. Én is örülök és nagyon irigy vagyok:) A lányom múlt héten fejezte be a tanévet, a nagyobbik fiam ma, a legkisebb szegény még a jövő héten is jár. A nagyok mindenből vizsgáztak. De 3 hete 20 fok alatt van a hőmérséklet, úgyhogy legalább emiatt nem fájt a szívük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hová járnak ezek a szegény gyerekek, hogy még nem tört ki a vakáció??? :(

      Törlés
  3. Ezt én is tapasztaltam már. A vidámarkban pl. addig volt csak kicsi az akkor másfél éves Attilám, amíg nem akartam jegyet venni neki. Fizetős karszalaggal a karján már simán bármire felülhetett, meg sem kérdezték, mekkora a gyerkőc. Ugyanígy jártunk Cegléden az élményfürdőben.
    Azért jó, hogy legalább jót pihentetek!

    VálaszTörlés
  4. Sajnos nekem is ez a tapasztalatom, merre jártatok egyébként? Melyik kalandparkban?
    Illetve az is akartam már kérdezni, hogy Ti szoktatok vonattal kirándulni menni? mert mi ezt tervezzük, a gyerekek nagyon szeretik a vonatot, de nem tudom hogy merre induljunk, mert jó lenne tudni hogy a vonat valahol a településen tesz le és nem 3-4 km-re a várostól.

    Jövő héten lesz a győri Györkőc fesztivál, 3 napos, ingyenes rendezvénysorozat (mint a gyereksziget csak jobb, mert Győr belvárosában van) na oda szeretnénk menni, mert tudom hogy Győrben szinte a belváros közepén van az állomás és nem kell helyi buszokkal még vacakolni, mert ahogy Kikocs írta valamelyik bejegyzésében, lassan luxus lesz a tömegközlekedés :(((

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tőserdő Kalandpark, nagyon kedvesek voltak, bár mi voltunk az egyetlen mászók. Bár ez nem jelent semmit, mert ugyanitt csónakázós néni iszonyt smirgli volt. :(
      Élményfürdők: szentgotthárdi, dunaújvárosi, ráckevei, sárvári. Ezeket látogattuk végig az elmúlt 2 hétben. :)
      Tapasztalat van bőven. Ahol még nem voltunk, a mogyoródi, ez kb 10 perc autóval, de még sosem jártunk ott.
      Nálunk kifejezett jutalom, ha vonaton ülhetnek, mert az autózást sokkal olcsóbban ússzuk meg. Szóval ezek nagyon rosszgyerekek, mert a kicsik velünk 4-5 éve ültek utoljára vonaton.
      A MÁV, VOLÁN, BKV elgondolkozhatna amúgy....

      Törlés
    2. A Győrkőc tényleg jó. Tavaly volt az első olyan győrkőc, ami nagy győrkőc volt. Minden kutyafüle van, de tényleg. Az egészen kicsiktől (mondjuk olyan 3-4 éves) az egészen nagyokig le tudják kötni őket. Volt mindenféle ügyességi játék, meg ezek a mászós, beülős, ugrálós akármik. Piciknek gyerekváros, nagyobbaknak tánctanítás meg színpadi produkciók, meg fizikai kísérletek, kézműves sátrak, stb. Karszalagot kell ugyan venni, ha jól emlékszem, ami nem olcsó, de nem is olyan nagyon vészes, tavaly legalábbis nem volt az. Karszalaggal viszont majdnem minden ingyen van.. majdnem. Persze árusok, meg gyerekcsalogató pénzvadászok itt is akadnak, de azért nem rossz. :)
      A vonatközlekedés meg hasonlók tényleg relatív. Mondjuk két felnőttnek biztosan olcsóbban kijön a vonat, mint az autó. Már csak a jó kis benzinárak miatt is. Persze, ha már hat gyerekkel utazik az ember, akkor jobban jár a család a saját kisbusszal, mint a vonattal. Sajnos ez van.. (hmm... vonattal hat gyerekkel elutazni Győrbe Veresről kb. 20.000 forintba kerül, ugyanez a táv autóval kb. 8.000 forint. Hát én is kocsival mennék, azt hiszem... :P) ...bár mostanában mintha hallanék ezt-azt családi meg ilyen-olyan kedvezményekről, csak valahogy ezt nem reklámozzák. (kb. mint a 26 éven aluli kedvezményt. Azt is csak véletlenül hallottuk meg, hogy jé ilyen is van... no comment.. )

      Törlés
  5. Igen, valóban nagyon közel van. Kb. 100 méter, és a sétálóutcán végig (de ott már lehet, hogy lesznek is programok).... és ott van. Minden évben színvonalas, nagy rendezvény, isteni!!!! Klári

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, de amíg eljutunk Veresről Bp-re a vonathoz, autóval már Győrben vagyunk. :( Hogy a költségekről ne beszéljek...

      Törlés
  6. Virág!
    Minden relatív!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)Hajni
    (még a pénztárcánk tartalma is)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez biztos. Bár amikor üres, akkor üres, ez tény. :)

      Törlés
  7. Sziasztok! Győr pályaudvar a belvárosban van, közel a Győrkőcfesztiválhoz, ami meg egy tutijó rendezvény! Gyertek! Kriszti

    VálaszTörlés
  8. Köszi Virág!

    Hirvi, én úgy hallottam ingyenes a rendezvény (győri Györkőc fesztivál), ha a gyerekekről fényképet visz az ember és csinálnak hatalmas óriásplakát méretű gyerekfénykép tablókat, amiket aztán kiállítanak a városban.

    utazás: 5-en vagyunk, ebből kettőnek még nem kell jegy, oda-vissza 6-7000 Ft. Plusz a koszos vonat. Hm. Most néztem megszüntették a buszjáratokat is ..bár az sem lett volna olcsóbb.
    És ha autó, akkor meg jön a hol és mennyiért parkoljunk .. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Győrben szombaton délután 2-től ingyenes a parkolás. A Győrkőc miatt biztos tömegnyomor lesz parkolóügyileg, ilyenkor érdemes az élményfürdő parkolójába megállni. A programoktól kb. 200 m-re van, nem távolság... (bár lehet, hogy a meleg-sok strandoló miatt az is tele lesz).

      Klári

      Törlés
  9. Kati nevében közzéteszek egy megjegyzést...teszem ezt azért, mert közérdekű információt oszt meg velünk, hátha valakinek ez segítség. Köszi, Kati, hogy felhívtad rá a figyelmünket!

    "Kedves Virág!

    Valamiért nem tudok hozzászólni a blogodon, azért írok emailt. A Hány
    centiméter magas egy gyerek? c. bejegyzésedhez szerettem volna
    kommentelni a vonatozás témához. Ezek szerint kevesen tudják, hogy a
    Máv-nál van családos kedvezmény. Amióta megszületett a harmadikunk,
    vonattal járunk a nagyszülőkhöz, mert olcsóbb, mint kocsival. :)
    Három vagy több saját gyerekkel utazó család tagjai 90 %-os
    kedvezménnyel vehetnek jegyet (6 év alattiaknak nem kell), egy vagy
    két gyerekkel pedig a szülő(k) 30 %-os kedvezménnyel utazhat(nak), a
    gyerek pedig a saját kedvezményével (50 % 6 év felett).
    Így nekünk egy Bp-i út (Velencéről) oda vissza összesen 570 Ft, mert a
    két kisebbnek még nem kell jegy.
    Nem tudom, felétek milyen a vonatközlekedés, de ezen a vonalon elég
    jó, a piros vonatok pedig nagyon kulturáltak, és ami nekünk fontos,
    alacsonypadlósak, nem kell fel-le cincálni a babakocsit. :)
    Persze vonatozni nem olyan kényelmes, mint autóval, mert nagyon meg
    kell gondolni, hogy mit visz magával az ember, de a gyerekek élvezik,
    szerintem érdemes kipróbálni!
    Nagyon szeretem a blogodat, bár nem vagyok rendszeres olvasód, de néha
    rákattintok, és behozom a lemaradásomat. :)
    Sok szeretettel,
    Kati"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez jó hír. Sejtettem én, hogy van valami kedvezmény. :) (Meg reméltem is, mert nekünk nincs kocsink, s egy darabig nem is lesz...:) )Köszönjük Kati! :)

      Törlés
  10. Köszönjük Kati és Virág!

    Voltunk Győrben, és nagyon rendes volt a jegypénztáros mert ő is pont et mondta el, így nem egészen 1400 Ft-ból megúsztuk Bp-Győr-Bp-et :))))))))))) (2 kicsi után nekünk sem kellett még fizetni)

    remélem a MÁV ezt a kedvezményt nem nyírja ki!

    BKV-ra hasonlót?

    VálaszTörlés